Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kriterier for godkendelse af ny andelshaver

I andelsboligforeningen hævdes, at man ikke ønsker ældre mennesker ind i ejendommen, da de ikke kan deltage i vedligeholdelse af udenomsarealer så som græsplæne, hæk (klipning af) fejning, vask af trappe o. lign. Er det lovligt at gøre godkendelsen af en ny andelshaver afhængig af om den pågældende vil deltage i en fælles vedligeholdelse af ejendommens tilbehør? Kan generalforsamlingen lovligt beslutte kriterier af den karakter?

Vores svar fra

Hvad vil foreningen gøre når beboerne som er inde som medlemmer bliver gamle ? Skal de så flytte ? Det lyder diskriminerende med  en sådan ordning og det er synd for samfundet med disse reservater for unge, gamle, folk uden børn mv.
På den anden side er det lovligt at stifte en forening for seniorer. Hvis  ordningen, med krav til nye beboeres unge alder, skal være lovlig, skal der være udtrykkelig hjemmel hertil i vedtægten. I modsat fald kan den enkelte andelsboligtager blive frataget muligheden for  at afsætte en andelsbolig til f.eks en forældre i pensionistgenerationen . Det er således tvivlsomt om en generalforsamling selv med kvalificeret majoritet kan vedtage den foreslåede ordning. Mindretallets rettigheder  skal varetages. Men hvis der er enighed om den ny ordning, mener jeg at den kan gennemføres. Det skal i givet fald ske med omtanke.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.