Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kreditforeningslån til andelsboliger?

Jeg har ladet mig fortælle, at man nu kan omlægge sine dyre andelskreditter fra bankerne til et lavrente kreditforeningslån. Er dette korrekt, og hvad kræves der for at foretage en sådan omlægning?

Vores svar fra

Det er korrekt, at andelsboligforeningerne nu kan optage realkreditlån og låne videre ud til andelshaverne.

Ved optagelse af lån i kreditforeningerne vil andelsboligforeningen skulle betale stiftelsesprovision, ekspeditionsgebyr og kurtage, så foreningen skal være opmærksom på disse udgifter og ikke kun se på renten.

Lånet skal vedtages på en generalforsamling og beløbsstørrelsen skal svare helt nøjagtigt til det beløb, som andelshaverne vil låne, fordi lånet er fast og ikke en kassekredit.

For at sikre tilbagebetaling af lånene fra andelshaverne, skal foreningen udføre kreditvurdering på samme måde, som bankerne udfører kreditvurdering.

Foreningen skal opstille regnskab for realkreditlånet og udlånet til andelshaverne, så andelshaverne kan få deres rentefradrag.

Foreningerne skal derfor starte med at vurdere om den vil påtage sig forpligtelsen med at optage lån i kreditforeningen, vil kreditvurdere andelshaverne og agere bank, samt udfærdige regnskab for udlånene.

Med venlig hilsen
Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver
Direkte: 32 66 61 13

Erhvervsafdelingen
Amagerbrogade 25
2300  København S
Tlf.: 32 66 66 66
Fax: 32 57 96 66

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.