Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Krav om isolering

Min kæreste og jeg bor i en andelsforening i en stuelejlighed. Der er fuld kælder under lejligheden, men den er fuldstændig uisoleret, hvilket betyder, at vi har en MEGET kold lejlighed som ikke kan blive varm, selvom radiatorerne kører på fuldt blus. Vi vil derfor høre, hvad man kan kræve af foreningen: kan man kræve, at der bliver isoleret? hvis ikke, kan man kræve en nedsættelse i varmeregningen/støtte til ekstra varme? 

Vores svar fra

 
Det er ikke rart, at bo i en kold lejlighed, det har jeg fuld forståelse for, at I gerne vil gøre noget ved.
I andelsboligforeninger skal beslutninger om forbedringer af ejendommen træffes på en generalforsamling, da andelsboligforeninger er demokratiske foreninger. Det gælder også beslutning om isolering af kælderlofter, således som du beskriver det i dit spørgsmål.
Normalt er det en meget god ide – ikke kun for beboere i stueetagen – at få isoleret kælderlofter, da det reducerer hele ejendommens varmeforbrug og dermed reducerer alle beboeres varmeregning. Bliver forslaget stillet korrekt på jeres generalforsamling, så vil jeg gætte på, at du godt kan opnå flertal for det.
Du kan imidlertid ikke kræve, at foreningen foretager denne isolering.
Normalt tages der altid ved fordeling af varmeomkostninger til de enkelte lejligheder højde for termisk beliggenhed, således at lejligheder som du får rabat. Om dette gøres i din andelsboligforening kan jeg desværre ikke svare på. Du kan stille spørgsmålet til det firma, som laver jeres varmeregnskab.
Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål, du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har flere eller uddybende spørgsmål.
Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.