Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Krav fra bestyrelsen ved salg

Jeg har siden 01-12-07 forsøgt at sælge min toværelses andel. Men andelsforeningen/bestyrelsen kræver at køber også skal erhverve sig loftrummer til beboelse. Det skal siges at loftrummet ikke endnu er lavet til beboelse. Der har desværre ikke været den store interesse fra køberes side. Jeg er begyndt at tvivle på om det er lovligt at jeg skal vente så lang tid på at få lejligheden solgt, da den efter min mening kunne sælges på ganske kort tid som en alm. 2-værelses til 486.000 kr. 2-værelses med loft (yderligere 37m2) vil beløbe sig i ca. 1. million. Foreningen havde for øvrigt lovet mig at de ville overtage lejligheden p. d. 01-02-08 hvis den ikke var blevet solgt, men nu har jeg modtaget en mail der forklarer at de kun kan overtage/købe lejligheder i stuen og på 1. sal. Ydermere anbefaler de at jeg nedsætter salgsprisen med 50.000 kr samt at jeg laver yderligere forbedringer, hvilket efter min mening er en kraftig forringelse af andelsbolig prisen på ca. 8500 kr pr. m2. Mine spørgsmål lyder således. Kan det være rigtigt at de forsøger at sælge min lejlighed med dertilhørende loftrum, uden at jeg har noget med den del af andelen at gøre! Skal jeg virkelig betale husleje hver måned pga. at de åbenbart har troet at et loftrum er vejen frem.  

Vores svar fra

Det er klart ulovligt fra bestyrelsens side at stille krav om at en køber af din andel samtidig skal købe et loftsrum af foreningen, som vilkår for at godkende handelen.
Du skal altså finde en køber til din andel og aftale en pris som i begge kan godkende og derefter kræve at bestyrelsen godkender vedkommende. Hvis bestyrelsen ikke har saglige grunde til at afvise køberen, men alligevel gør det ifalder bestyrelsen ansvar og skal erstatte dig dit tab ved den manglende godkendelse. Gå til advokat hvis du ikke kan finde en løsning.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.