Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Konvertering af andel til ejerbolig

Spørgsmål: Vi er ved at undersøge, hvorvidt vi kan konvertere vores andelsbolig til ejerboliger og som jeg forstår det, så er det muligt at konvertere, hvis en række formelle krav er opfyldt. Som jeg også kan fornemme det, så ændres reglerne hele tiden. Hvor finder man de nøjagtige og aktuelle krav til konverteringen? Har jeg forstået det rigtigt, at ejerlejlighedsloven giver mulighed for at oprette ejerlejligheder i ejendomme som er opført den 1. juli 1963 eller tidligere, såfremt der efter den 1. juli 2004 er blevet tilført en eller flere beboelseslejligheder i bygningens uudnyttede tagetage eller i en eller flere nye etager? Vores andelsboligforening er nyopført pr. 1. juli 2006, men bygningen er fra 1931. For tiden er vores loftsareal igang med at blive omdannet til 16 ejerlejligheder – betyder det så, at vi kan få lov til at konverterer vores andelsboligforening om til ejerboliger, selvom vores bygning er fra 1931? Da ejendommen overgik fra leje til andelsboliger, var der fem lejemål, der ikke ønskede at konvertere – vil det have betydning for ovenstående konvertering?

Kære Lotte  Det er ikke foreningens stiftelses dato er danner grundlag for om der kan konverteres til ejerlejligheder men bygningens opførelsesdato. Som jeg læser din mail, må jeg forudsætte at jeres lejligheder ikke er udmatrikuleret og det vil de ikke kunne blive såfremt det er korrekt at ejendommen er opført i 1931. At tagetagen nu bliver udstykket i ejerboliger bevirker ikke at I får mulighed for at konvertere. Hvis I vil have yderligere hjælp så bør i kontakte en advokat der vil kunne hjælpe jer med om der er nogen som helst muligheder for at i kan ændre status. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.