Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Konkurs

Vi er en andelsforening på 5 boliger. En af indehaverne har sat sin andel til salg over 2 år hvor den ikke er blevet solgt. Vedkommende har efterflg. købt at andet hus i Herning, og betaler nu ikke husleje i foreningen mere. Han skylder efterhånden en hel del penge, og vi har sat advokat på som køre en incasso sag for os. Nu har en anden andelshaver meldt ud at de ikke kan blive ved med at dække hans husleje ind da de selv lige kan få det til at hænge sammen. Hvordan står vi så i forhold til en konkurs for vi andre 3 kan ikke betale for dem også. Hvilke muligheder har vi? Det er oprettet i 2007 og vi har banken som ikke vil hjælpe os, da vi har spurgt dem ad. Ej heller vil de omlægge lånet så vi kan få dem omprioriteret til ejerlejligheder. Vi har et trappelån som alle andre andelsforeninger.

Vores svar fra

I vedtægterne findes formentlig nogle regler om eksklusion. Hvis disse følges, overtager andelsboligforeningen den andel, som der ikke betales for. Andelsboligforeningen kan så selv sælge den videre, eventuelt til 0 kr. Hermed opnås, at der fremover bliver betalt boligafgift for alle andelsboliger.

Konkurs løser ikke noget i denne sammenhæng.

Hvis andelene er usælgelige, kan det ske, at de få, der bliver tilbage, ikke kan magte at betale udgifter for hele andelsboligforeningen. Så kan ydelserne til Nykredit ikke blive betalt fuldt ud. Og så må Nykredit overveje, om man skal begære tvangsauktion over hele ejendommen.

I bør søge bistand. Dels for at få fremmet eksklusionen. Men også for at undersøge, om de tilbageblevne kan smyge sig udenom betaling ved at stoppe med betaling.

I bør også overveje alternative løsninger. Opdeling i ejerlejligheder er normalt udelukket. Men der kan være andre muligheder. Nykredits afslag kan være udtryk for, at man ikke betragter pantet som værende i fare. Muligvis skal I tale med banken.

Det er vigtigt at få juraen på plads, inden truslerne om ikke at betale breder sig.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.