Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kompensation?

Kære Andelsportal Jeg købte min andelsbolig for 35 måneder siden og har døjet med en vandskade i nu 34 måneder. Andelsforeningen var i gang med en stor renovering af bygningen og herunder også vores tagterrasse. Umiddelbart da tagterrassen stod færdig væltede det ned med vand i lejligheden (jeg bor på 5. sal lige under tagterrassen). Det var hele lejligheden med undtagelse af badeværelset der blev ramt. Lige siden August 2006 har der så med jævne mellemrum (maksimalt adskilt af 4 måneder) igen kommet vand ned og derved opstået yderligere gener, som blandt andet i en periode af 2½ måned, hvor vi ikke kunne sove i soveværelset, fordi der var lavet et hul i soveværelseloftet for at finde årsagen til utætheden. Nu er situationen så den at flere af vores vægge er meget grimme efter fugt og der igen for et par dage siden er lavet et hul i vores soveværelsesloft uden at vide hvornår der sker yderligere i sagen. Det er selvfølgelig i alles interesse at utætheden bliver fundet og repareret – jo hurtigere desto bedre. Mit spørgsmål til jer er bare om vi kan kræve en eller anden form for kompensation for de forhold vi har levet under og fortsat lever under? Og i så fald hvem står med ansvaret og hvis forsikring er det vi skal gå til? Vores privatforsikring går jeg ud fra ikke har noget med det at gøre. Som jeg kan se er der så Andelsboligens forsikring og håndværkernes forsikring?

Vores svar fra

Kære spørger,
Det ser ud til at der er en alvorlig fejl enten i forbindelse med projektering eller udførelse af tagterrassen. Hvis andelsboligforeningen er bygherre bør der i samråd med foreningens advokat rettes et krav mod enten teknisk rådgiver eller entreprenør. Advokaten bør i samråd med bygherre overveje størrelsen af kravet herunder for følgeskader og afledede omkostninger herunder en kompensation til jer. Hvis teknisk rådgiver eller entreprenør har begået en fejl vil de typisk være dækket af en ansvarsforsikring – men det er et forhold de selv må håndtere med deres eget forsikringsselskab. Det kan også være at foreningen har tegnet en all-risk forsikring under byggesagen hvor et krav kan forsøges anmeldt.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat 
Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3
2000  Frederiksberg
Tlf. 38 16 06 16
Fax 38 16 06 26
 

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.