Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Nedsat boligafgift på grund af fugtskade?

Hejsa
Vi har overtaget en andelslejlighed, som ligger i stueetagen. Efter vi er flyttet ind, opdager vi og påpeger overfor andesforeningen at der er fugt i kælderen under os og som følge deraf også i to af værelserne i vores lejlighed.

Andelsforeningen har påtaget sig udbedring af alle skaderne, både i kælder og i vores lejlighed, men problemet er ret omfattende i kælderen og tager langt tid – indtil videre 6 måneder uden udsigt til snarlig afslutning. I alt den tid projektet har stået på, har de to berørte værelser i vores lejlighed været ubeboelige, da de er skrællet ned til murstenene og afventer genopbygning, som ikke vil ske før kælderen er afsluttet.

Mit spørgsmål er om der er noget lovgivningsmæssigt grundlag for at få nedsat boligafgiften relativt til de kvadratmeter der er ubeboelige i vores lejlighed?

Vi har forespurgt dette hos ejendomsadministrator, men har bare fået et ubegrundet ‘nej, desværre’.

På forhånd mange tak for svar!

Venlig hilsen
Klaus

— Klaus Jakobsen

Vores svar fra

Hej Klaus

I andelsboligforeninger er det sådan, at man er medlem af en forening med eksklusiv brugsret til en bestemt lejlighed.

Udgangspunktet er, at andelshavernes rettigheder skal udledes af vedtægten og af foreningsretten, men i nogle situationer finder lejerettens regler udfyldende anvendelse. Imidlertid følger det af en landsretskendelse trykt i Tidsskrift for Bolig og Byggeret (TBB 2014.43), at boligafgift i den relation ikke er at anse som leje, hvorfor man ikke kan få forholdsmæssigt afslag deri som man vil kunne i leje. Udgangspunktet er derfor at du ikke kan få afslag i boligafgiften, medmindre der er selvstændig ansvarspådragende adfærd fra foreningens side, eksempelvis hvis bestyrelsen intet gør for at få afhjælpningen gennemført.

Med venlig hilsen

Erik Matthiesen
Advokat (H)
Erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.