Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Kompensation for nedlagt altan

Vi er i vores Andelsforening kommet i den uheldige situation, at vores altaner, er ved at styrte ned. Efter ingeniør undersøgelse, skal de understøttes eller fjernes. Nye kan sættes op, hvis konstruktionen ændres. De bliver midlertidig understøttet, så der ikke sker personskade mv. Hvis altanerne helt fjernes, hvis det ikke er muligt at understøtte dem, eller opsætte nye, hvor meget kan man som andelshaver så forlange/kræve i kompensation? Andele er købt med altan, og disse er indregnet i de opmålte kvadratmeter. Altanerne er ca. 2,5 m2. m2 prisen er ca. 12.000. Husleje for ca. 85 m2 udgør pt. 4.000 Andel på 85 m2 koster ca. 1.000.000 Argumenter for kompensation: 1. mistede kvadratmeter 2. mistet herligheds- og nytteværdi 3. mistet salgspotentiale hvis der ikke er altan Jeg har ikke i lovgivning eller på nettet kunne finde præcedens for dette.

Vores svar fra

Hvis altanerne er indregnet i andelens pris og boligafgift, vil der formentlig skulle ske en forholdsmæssig reduktion af begge, idet man kan diskutere, hvorvidt det kan forlanges, at altanerne vedligeholdes eller erstattes af nye. For yderligere herom, vil jeg anbefale, at I kontakter en advokat.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.