Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Køkkenprojekt eller ej?

Min kæreste og jeg står overfor at skulle flytte sammen. Forinden ønsker vi at renovere køkkenet – et større projekt som indebærer nedrivning af en bærende væg, flytning af vandrør, faldstamme, gas etc. Vi er ved at indhente tilbud fra et køkkenfirma som laver det hele for os, hvilket også betyder en høj pris (måske ca. kr.: 300.000,-). Mit spørgsmål lyder, om det er dumt af os at investere så mange penge i en forholdsvis lille andelslejlighed, hvor vi måske kun regner med at blive boende ca. 4-5 år? Kan vi regne med at få pengene tilbage (som forbedringer) ved salg af andelslejligheden? Vi skal først ud at låne pengene i banken, hvorefter vi tænker på at få en vurderingsmand ud for at vurdere lejligheden, så vi kan få lånet skrevet som boliglån – er det sådan det forløber?

Vores svar fra

Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare.
Når du har forhørt dig hos bestyrelsen / administrator om, hvorledes de fastsætter  værdien af forbedringer og afskrivningssatsen på køkkenrenovering, har du vished for ,hvad du kan forlange i tillægspris til andelskronen, den dag I fraflytter lejligheden. Du skal bede om et skriftligt svar fra bestyrelsen på disse spørgsmål.
Herefter skal du vurdere efterspørgslen på andelsboliger i din ejendom. Sælges de let eller er der ventetid inden salg gennemføres. Bestyrelsen kan også her give de relevante oplysninger.
Hvis forbedringen af køkkenet ( dvs udgiften til det ny køkken med fradrag af værdien af det gamle) afskrives over 10 år og i sælger efter 4 år kan du alene kræve 60% af den fastlagte forbedring som tillæg til andelskronen/prisen. En forholdsvis lille andelslejlighed kan både være mere salgbar med et flot køkken, men samtidig vanskeligt at afhænde fordi boligydelsen for køberen, der måske skal låne pengene i banken bliver forholdsvis for høj. Du skal altså vurdere markedet for tilsvarende andelsboliger der pt er til salg i Valby og omegn.
I bør måske overveje at undersøge markedet for, hvad I kan forvente at opnå i slagspris, hvis I ikke fornyer køkkenet og samtidigt undersøge, hvad det vil koste allerede nu at skifte til den bolig I forventer at skulle flytte til om 4 år. Personligt synes jeg at 300.000 kr er mange penge at låne til et køkken i en lejlighed man ikke forventer at skulle bebo i mere end 4 år og som man ikke er sikker på at få igen fuldt ud som forbedring.
Held og lykke med jeres overvejelser og undersøgelser.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.