Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er det køber eller sælger der betaler for advokatbistand?

Jeg er igang med at sælge min andel og jeg har i den sammenhæng et par korte spørgsmål. Jeg har valgt i første omgang at prøve at sælge den privat for at sparer udgifter til mægler og istedet give det som afslag i prisen, men som jeg forstår det er der visse dokumenter der skal udfyldes med advokat bistand. Er det normalt køber eller sælger der skal afholde disse udgifter og hvis det er mig, sælger, hvor meget løber det så op i? Er det evt. noget man kan få sin bank til at hjælpe sig med og kan det betale sig at indhente tilbud fra forskellige banker? Andelen er på 51 m2 med ekstra 25 m2 kælder der ikke er inkluderet i boligarealet – selv har jeg indrettet studie og øvelokale dernede da jeg er musiker. Andelsprisen er 612.000 kr. den månedlige ydelse er 2.380 kr. og det er en fredelig forening med en sund økonomi. Hvor meget afslag ville i mene der skal til for at gøre den atraktiv som markedet er lige for tiden? Det skal lige tilføjes at jeg købte den august 2008 til 612.000 kr så jeg har ikke på nogen måde nogen form for fortjeneste ved salget, kun tab.

Vores svar fra

Jeg kan ikke svare konkret på prisen da jeg jo ikke er ejendomsmægler i området.

Det er køber der afholder evt. egne advokatomkostninger.

Måske koster det dig noget som sælger at administrator skal gennemføre købet på en overdragelsesformular.

Det normale er at køber og sælger deler denne udgift til at notere ejerskiftet hos administrator.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.