Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Købsværdi af andel

Jeg købte en andel for ca. 3 år siden og undrede mig over fastsættelsen af købsprisen. Andelskronen var sat til 2.500 kr., men jeg fik en salgspris på 4.500kr, fordi bestyrelsen sagde at det ville andelskronen blive sat til. så jeg købte til 4.500, hvorefter foreningen holdte en ekstraordinær generalforsamling, som kun gik på at hæve andelskronen, men den blev reelt først sat efter at vi havde overtaget andelen. Jeg var selv med til denne ekstraordinære generalforsamling som andelshaver. Det undrede mig og jeg spurgte min boligadministrator ud om dette og de sagde af det var den aftalte pris der var gældende. Så jeg gjorde ikke mere ved det i første omgang, da jeg ikke er inde i reglerne. Men jeg ville gerne vide om dette er lovligt? at sælge over andelsværdien, hvorefter den hæves efterfølgende og hvis ikke det var lovligt kan jeg få mine penge tilbage?

Vores svar fra

Du kan have en pointe her, hvis du har handlet inden generalforsamlingen.

Det kan dog komme an på overtagelsestidspunktet. Hvis det ligger efter generalforsamlingsbeslutningen og der er taget forbehold kan det være din sag står svagere.

Du bør søge rådgivning hos en advokat der kan se papirerne igennem.

Med venlig hilsen 

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.