Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Køber som ansvarlig

Jeg overtog min andelslejlighed d. 1. januar, 2007. I forbindelse med at overboen skal renovere sin lejlighed er det kommet frem at dem tidligere ejere af min lejlighed har fjernet en lodret bærende stolpe i forbindelse med flytning af en dør. Dette var ikke synligt for mig ved overtagelsen, da den omtalte stolpe stod inden i en væg. Nu er problemet at arkitekter gør opmærksom på at denne stolpe skal genetableres før overboen kan komme videre med deres lejlighed. Og formanden for foreningen fortæller mig at det er mit økonomiske ansvar at genetablere denne stolpe. Så mit spørgsmål er om dette kan være rigtigt? Er jeg ansvarlig for ulovlige ændringer som tidligere ejere har foretaget? Også hvis disse ændringer ikke på nogen måde var synlige for mig? Jeg mener, hvordan skal jeg kunne vide om en given væg indeholder eller ikke indeholder en bærende stolpe?

Vores svar fra

Din sælger hæfter fortsat for den skjulte mangel ved din lejlighed, herunder for den forringelse det måtte være at stolpen nu skal genopsættes eller en alternativ løsning findes. Hvis bestyrelsen stod for besigtigelsen i forbindelse med dit køb er der en mulighed for at også bestyrelsen/foreningen er ansvarlig, idet de enten har givet tilladelse uden at sikre at det var lovligt eller ikke har givet tilladelse og derfor burde have bemærket at døren var blevet flyttet.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.