Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Købeloven?

Spørgsmål: Hej. Vores søn har for ca 1/12 år siden købt en andelslejlighed her i boligselskabet. (I selskabet er det sådan at man udskifter vinduer individuelt. Beboerne har den indvendige vedligeholdelse og boligselskabet den udvendige). Vinduerne fejler ikke noget indvendig, men udvendig er de begyndt at rådne ret så meget.De bliver iflg. reglerne nedskrevet over 30 år. Hans vinduer er ca 23 år gamle, dvs. at han har betalt ca. 12.000.- kr for dem. Nu siger boligselskabet at de íkke kan gøre noget, da der ikke er garanti på vinduerne. Vinduerne er beboerens egne, siger de. Han klagede allerede kort efter overtagelse af lejligheden over vinduerne, men der sker ikke noget. Det er boligselskabet der står som sælger af lejligheden (og vinduerne), har de så ikke en forpligtigelse til at tingene, efter forholdene er i orden, når de forlanger penge for vinduerne? Mvh Birgit
 

Vores svar fra

Værdien af vinduer skal på overdragelsestidspunktet gøres op efter den reelle værdi og ikke efter den nedskrevne værdi uafhængig af standen.Vinduerne er vel ikke blevet møre på blot 1 1/2 år ? Hvis de har en restlevetid på mindre end 12 år skulle de være blevet prissat herefter og ikke efter den regnskabsmæssige værdi. Køber har således et krav på foreningen på det for meget betalte for vinduerne. Spørgsmålet er hvordan man får opgjort værdien af vinduerne på tidspunktet for købet ? I kan få en sagkyndig , arkitekt eller lignende til at fastsætte værdien af vinduerne i dag og så regne tilbage her fra til værdien på købstidspunktet.
Det er usædvanligt med konstruktionen hvorefter vinduerne købes ? Jeg er ikke helt sikker på at dette overhovedet er lovligt, da en lejlighed uden vinduer ikke er en lejlighed
Det er kun forbedringer i lejligheden der kan kræves særbetaling for og hvis betalingen går på forbedring i f t meget dårlige vinduer, så er det ikke den fulde anskaffelsesum for vinduerne der lovligt må indgå i beregningen. I skal således have det gamle regnskab frem for vinduesanskaffelsen og heraf skal den del af udgiften der modsvares af forbedring uddrages og afskrives over 30 år.
Søg evt hjælp hos en kyndig advokat eller ABF.
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.