Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Købe til fuld pris og sælge til halv pris.

SPØRGSMÅL:

Jeg har netop været så heldig af få tilbudt en større lejlighed i vores andelsboligforening. Problemet er imidlertid at foreningen trænger til en grundig renovering, hvor vi skal låne en del penge og andelskronen vil således falde. jeg skal skrive under på den nye lejlighed om 1 uge. Om 3-4 uger skal vi måske stemme om et renoveringsforslag der vil halvere andelskronen. Min “gamle” lejlighed i samme forening er sat til overdragelse til ny ejer pr. 1juni.
Mit spørgsmål er, hvornår en ny andelskrone gælder fra? Kan andelskronen kun ændres på en ordinær generalforsamling, eller ændres den ligeså snart man vedtager en renovering?, eller først når lånene til renoveringen tages Eller først når der kommer nyt regnskab?

Summa summarum: Kan jeg risikere at købe den nye lejlighed til fuld pris og blive tvunget til at sælge min gamle lejlighed til halv pris en måned efter?

Vores svar fra

Tak for dit indlæg og svaret er principielt ja – du kan risikere at

købe til fuld og sælge til halv. Men praksis er normalt, at man i sådanne tilfælde er meget opmærksom på, at købet og salget ikke er åbenlyst urimeligt idet dette kun fører til tvister, hvorfor det er væsentligt, at du både som køber og sælger laver en fornuftig aftale, som tager højde for dette forhold i forbindelse med overdragelserne, når generalforsamlingen er så tæt på, som du nævner dette. Vi vil foreslå, at du tager en snak med jeres administrator om det nærmere forløb.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.