Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Køb af to lejligheder

Jeg er netop næstformand i min andelsboligforening hvor jeg bor. Der er midlertidigt blevet en lejlighed ledig faktisk to både en lejelejlighed og en andelslejlighed. Mit spørgsmål er om jeg må købe en af disse to lejligheder med hensigt at leje den ud? Ifølge vores vedtægter må vi fremleje så meget vi har lyst, så det er primært om det er lovligt at have to lejligheder i samme andelsboligforening?

Vores svar fra

Det afhænger fuldstændigt af indholdet af jeres vedtægter. Hvis der er fri fremlejeret vil der som udgangspunkt ikke være noget problem, idet du skal være opmærksom på, at der i boligreguleringsloven gælder nogle regler om, at lejligheder ikke må stå tomme i en længere periode m.v.

Fri fremlejeret hører dog til sjældenhederne og efter standardvedtægten gælder der også et såkaldt bopælskrav, hvor retten til fremleje er undtagelsen

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.