Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Køb af loft-fællesareal

Spørgsmål:Jeg har et spørgsmål som ligner meget det du svaret den 15.04.11 Det handler om en medlem af bestytelsen som gerne vil købe den fælles loft areal. Det bliver brugt i øjeblikke til obevaring. Han tilbyder 300dkk/kvm og mener ikke at han skal betale en øget boligafgift da der er en masse arbejde han skal lave for at få den bygget. Den vurdering er også baseret på at den forening ved siden af solgt deres fælles areal i loftet til 200dkk. Men de havde ikke adgang til den fælles areal. Mit spørgsmål er hvad er den meste rimeligt vej at gå med det her. Bør hans boliafgift stige i takt med hans boligs størrelse? Og lyder det som en rimelig pris hvis den ikke skal? Og til sidste min areal er 90kvm ifølge andelsbeviset. Skal den reduceres i takt med at vi sælger den til ham?

Vores svar fra

Det er svært at svar på, hvad der er rimeligt i den konkrete sag. I sidste ende er det jo jeres generalforsamling, som skal afgøre, om købet kan gennemføres på de betingelser som din nabo og bestyrelsen aftaler.

Med hensyn til prisen, så skal der besluttes to ting:

Andelsindskud for de nye m2 – normalt sættes denne pris meget lavt, da det er forbundet med omkostninger for køber, at indrette loftsarealet til beboelse. 300 kr. pr. m2 lyder ikke umiddelbart urimeligt.

Boligafgift for de nye m2 – da lejligheden bliver større, er det kun rimeligt at ejeren af lejligheden betaler boligafgift også for de nye m2. I nogle tilfælde har jeg set, at andelsboligforeningen har besluttet at lade køber vente f.eks. i to år med at betale boligafgift for de nye m2.

Med hensyn til din egen lejlighed, så bliver der ikke ændret på m2-størrelsen på din lejlighed. Men da der bliver flere m2 om at dele omkostningerne i foreningen, vil udvidelsen af din nabos lejlighed alt andet lige betyde, at de andre andelshavere kommer til at betale mindre i boligafgift.

Hvis din bestyrelse har brug for hjælp til at udforme en aftale i forbindelse med denne handel, å hjælper jeg gerne.

Jeg håber, dette besvarer dit spørgsmål. Har du uddybende eller yderligere spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.