Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Køb af anden andel i foreningen

Jeg bor i en lille forening, hvor vi ikke har nogen administrator. Vi bruger ABF standard vedtægter. Der bliver snart en andel ledig, som jeg gerne vil købe i stedet for den, jeg bebor nu. Men der er et par spørgsmål i den forbindelse, vi ikke umiddelbart kan læse os til i vedfægterne: 1. Hvad er reglerne, hvis sælgerne af den ledige andel er nødt til at overtage det nye, de gerne vil købe, og dermed har brug for købesummen fra mig, inden jeg har solgt min andel til trediemand? 2. Har de så lov til selv at sælge til trediemand? 3. Eller kan jeg overtage og dermed formelt bebo 2 andele i foreningen i en periode?

Vores svar fra

Salgsprocessen afhænger af, hvad der står i jeres vedtægter. På dette punkt kan vedtægterne variere en del fra andelsboligforening til andelsboligforening.

Hvis I har frit salg, så kan sælger sælge til hvem han vil – og dermed også til dig. Men du skal naturligvis betale for andelen til aftalt tid.

Hvis I har en intern venteliste, så har du (som andelshaver) forkøbsret frem for andre. Normalt vil sælger så overtage salget af din lejlighed.

For at kunne besvare spørgsmålet mere nøjagtigt, skal jeg se jeres vedtægter. Hvis du sender dem til mig, svarer jeg dig indenfor et par dage.

Venlig hilsen
Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.