Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Køb af andelslejlighed – spørgsmål til afskrivninger

Min søn har i søndags hu hej skrevet under på en andelslejl. og taget på ferie i en uge.. Jeg har så kigget på det, og har nogle spørgsmål.. Andelen koster 300000 men den er kun sat til 160000. Resten er forbedringer. der er taget ny pris og eget arb løn for noget der er lavet for over 2 år siden. Skal det ikke nedskrives? Vaskemaskine, tørretumler, fryser og microovn er sat til 13600 og det er også 2- 3 år.. det kan man jo nemt få noget nyt for.. der er taget 50000 for eget arb for noget som sælger ikke har lavet mens hun har boet der.. hun har malet og det har hun taget 12750 for plus maling.. og der 56 m2.. Er det lovligt.. Han kan jo aldrig få de penge hjem igen.. hvis han vil sælge om evt 3 år.. ? ER der fortrydelse eller er han bundfanget.. lejl er pæn og nydelig og han vil jo gerne ha den… men jeg er bange for at han blir snydt..? Han kommer hjem søndag men hvis det er 6 dage så er lørdag jo sidste frist..

Vores svar fra

Det er korrekt som anført i spørgsmålet, at forbedringer og hvidevarer skal afskrives, men formentlig har bestyrelsen godkendt opgørelsen af forbedringer i forbindelse med handlen.
Såfremt sælger har opnået en højere pris for andelen eller forbedringer end han er berettiget til efter andelsboligforeningsloven og foreningens vedtægter, bør køber straks rejse krav overfor sælger og anmode foreningen om at tilbageholde en omstridt beløb, indtil der foreligger en afklaring.

Det bemærkes at købers krav i anledning af overpris eller dusør forældes 6 måneder efter at man kendte eller burde kende kravet.

Det anbefales derfor at køber straks tager kontakt til andelsboligforeningens bestyrelse og sælger.

Med venlig hilsen

H.H. de Lichtenberg
ADVODAN | Nygade 9 | 4700 Næstved
Tlf:55758500 | Dir. 46145618 | Fax: 55 75 85 01 |
Email: hala@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.