Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Køb af andelsbolig – hvem betaler skader

Hvis jeg køber en andelsbolig, er det så min navn der står på på beviset nogen siger at det er dem der bor der nu. Hvem afgøre om et lakeret gulv skal afslibes og lakeres igen ( dem der bor der nu har 2 katte og der er ridser på gulvet. hvis jeg evt skal sælge om 4 år kan det jo være at jeg skal betale en omlakering eller hvad. Der er en opvaskemaskine de gerne vil have med, hvem afgør hvor meget de evt. skal betale mig for den, den hører nemlig til huset.

Vores svar fra

I forbindelse med købet af en andelsbolig, bør der udfærdige en transporterklæring på andelsbeviset, således at det er den til enhver tid værende andelshaver, der står på andelsbeviset.
Hvis du er ved at købe en andelslejlighed og gulvet er udsædvanlig dårlig stand, bør der gives et prisnedslag herfor. Som udgangspunkt er det sælger, der udfærdiger en opgørelse over forbedringer/mangler. Denne opgørelse skal herefter godkendes af bestyrelsen. Hvis I ikke kan blive enige om, hvorvidt der skal gives et afslag for gulvet skal der udmeldes en skønsmand, der kan tage stilling til spørgsmålet. Se dog for nærmere om fremgangsmåden i foreningens vedtægter.
Hvis opvaskemaskinerne tilhører foreningen, må sælger naturligvis ikke tage den med. Hvis sælger har udskiftet foreningens opvaskemaskine med en ny, skal sælgers kompenseres herfor.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.