Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Køb af andelsbolig med forbedringer!

Hej! Jeg er ved at købe en andelsbolig, men er usikker på hvad jeg skal vælge og om det overhovedet er lovligt det som foreningen tilbyder mig. Jeg kan vælge en af følgende måder at købe lejligheden på. Nr. 1. Jeg kan købe andel for 101.250,- og så betale boligafgift på 3.604,50 + 1.468,- for forbedringer om måneden i alt 5.072,50 – og det bliver så min faste boligafgift altid. Nr.2. Jeg kan købe andel for 272.500,- og så slippe for at betale de 1.468,- om måneden for forbedringerne. Nu er det sådan at disse forbedringer er foretaget i 1999 og har kostet 171.250,- Der er aldrig blevet nedskrevet på forbedringerne, men det taler man om at man måske vil til – men intet er sikkert ( kan jeg se fra referatet fra generalforsamlingen). Synes ikke at køkkenet og badet er 171.250 kr værd – er det lovligt det de gør og hvad skal jeg gøre/vælge? Håber på et hurtigt svar, da jeg skal betale inden 6 dage fra i dag.

Vores svar fra

Lovligheden afhænger meget af, hvad der er blevet besluttet i forbindelse med, at man igangsatte forbedringsarbejderne herunder om forbedringerne betragtes som individuelle.

Hvis forbedringerne betragtes som individuelle, bør der nok ske en afskrivning i henhold til gældende praksis, idet der typiske også vil skulle betales et tillæg til andelen, for den del af forbedringen, der er betalt. Modsat hvis der er tale om en forbedring, der tilhører andelsboligforeningen.

Normalvis vil det i begge tilfælde være sådan, at foreningen optager lånet og at andelshaveren betaler et tillæg til boligafgiften. Man aftaler i den forbindelse typisk, at restgælden på lånet forfalder til fuld indfrielse i forbindelse med et salg eller at tillægget til boligafgiften bortfalder, når lånet til forbedringerne er afdraget. Det kan dog ikke udelukkes, at man har aftalt, at der fremover betales et tillæg – også selvom lånet er tilbagebetalt. Spørgsmålet er dog om det er en rigtig og rimelig løsning. Tjek det lige en ekstra gang herunder referatet for den generalforsamling, hvor man besluttede at igangsætte projektet..

 Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.