Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Køb af andelsbolig – fra leje til andel

Min mor (73 år) bor pt. en en leje lejlighed i en opgang med yderligere 5 lejligheder – alle lejligheder på ca. 80 kvm. De fem lejligheder er nu total renoveret, og sættes til salg som andelslejligheder for 1,8 mio, heraf er andelsbeviset på ca. kr. 500.000, og vi har nu fået tilbudt min mors lejlighed, som ikke er renoveret til 1.5 mio – andelsbevis ca. 300 – 350.000. Min mor betaler dd. 2.700 i husleje. Jeg har svært ved at genenmskue, hvordan et evt. køb kan “strikkes” sammen, således at min mor kan blive boende, og hvad kan/vil der ske, hvis jeg ikke køber lejligheden? Lejligheden ligger i Viby J.
Venlig hilsen Connie Astor

Vores svar fra

Connie Astor Kære Connie Astor
Din mor kan ikke tvinges til at opgive sin status som lejer.Hun har en meget stærk beskyttelse af sin lejebolig i lejelovgivningen. Hvis udlejer har overholdt lejelovgivningens regler er det muligt at din mor kan tvinges til at tåle en modernisering af hendes lejlighed, med deraf følgende lejeforhøjelse. Mit råd er at du får en advokat til at gennemgå din mors papirer og muligheder. Jeg forstår ikke helt din beskrivelse af at andelen koster ca 500.000 kr og salgsprisn er 1,8 mio kr.Din mor kan som alternativ tage papirer mv med til retshjælpen, som vil kunne give en overordnet
vurdering baseret på de konkrete forhold.

Med venlig hilsen
Henning Petersen
advokat
Advodan Helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.