Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Køb af andelsbolig – hjemfaldspligt til fond.

Min kæreste og jeg er igang med at købe en andelsbolig, hvor der er hjemfaldspligt til den oprindelige ejer af grunden (Chr. Nielsens Fond), der i år 2060 kan forlange ejendommen tilbageskødet mod tilbagebetaling af den oprindelige grundkøbesum. Hvordan bør vi forholde os til det? Der er jo som sådan lang tid til år 2060, og vi forventer at bo i lejligheden ca. 5 år, hvorefter der stadig er lang tid til. Men vi er lidt bekymrede for, om det kan blive svært at komme af med boligen igen uden tab, selv om der aldrig tidligere har været den slags problemer i foreningen. Foreningen forsøgte for nogle år siden at få fonden til af afgive kravet, men de ønskede ikke at tage stilling endnu. Hvordan løses sådan nogle problemstillinger normalt? Det er jo ikke fair, at det kun er én af flere løbende ejere af boligen, der kommer til at hænge på den.

Vores svar fra

Desværre er det sådan, at der er op til køberne at afgøre, hvorledes de vil handle, når det er en sådan bestemmelse. Det burde påvirke prisen negativt.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.