Køb af andelsbevis hos formanden….

Spørgsmål:
Her d. 1/9 skal jeg overtage en andelslejlighed. Jeg skal betale boligen på tirsdag, altså 6 dage før overtagelsen. Der er ingen advokat tilknyttet andelsforeningen, så det er formanden som står for det hele. Mit spørgsmål går så på:
Hvornår får jeg et andelsbevis, og er det sikkert at betale alle pengene sålænge jeg ikke har et andelsbevis? Skal jeg have andelsbeviset liggende, eller beholder formanden det?

Jeg håber meget I kan hjælpe.

Hermed svar på spørgsmål

Først og fremmest tillykke med overtagelsen af din andel. Du skal
egentligt ikke være så bekymret over, at formanden håndterer det hele – denne gør jo dette for foreningen og er således erstatningspligtig, såfremt der er fejl i overdragelsen. Du skal bare sikre dig, at overdragelsesaftalen er udformet på normalt vis og er korrekt udfyldt og at du her oplyses om muligheden for at træde tilbage fra handlen (den såkaldte fortrydelsesklausul) samt at du ikke har betalt penge under bordet for at overtage andelen.

De fleste andelsboligforeninger udsteder så et andelsbevis, men det væsentlige dokument er overdragelseserklæringen, hvori alle vilkår og aftaler i øvrigt nedfældes og som skal være underskrevet af såvel køber som sælger samt i henhold til vedtægterne af bestyrelsen.

Vi ønsker dig held og lykke med handlen!

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Har du også et spørgsmål til brevkassen?