Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Køb af andel under andelkronen.

 Jeg er ved at købe en andelslejlighed til en pris under den af valuaren anslået andelskronen. Nu er det sådan at lejligheden trænger til istandsættelse og nu er spørgsmålet så Køber jeg f.eks en andel til 1/2 pris af andelskrone f.eks. 500.000,- men den er på papiret 1.000.000,- værd. Når jeg så ofre 250.000,- og vil sælge den igen bliver den nye pris så beregnet efter min købspris dvs. 500.000,- + 250.000,- eller efter den oprindelige “pris” 1.000.000,- + 250.000,- ? Har det nogen betydning hvis det er en lejlighed der sælges direkte af andelsforeningen. Dvs. Boligblokken er blevet købt af lejerne fra et udlejningsfirma og alle har så ikke ville købe deres lejlighed ? Bliver jeg evt. beskattet af et “overskud” ved dette ? Det er selvfølgelig underforudsætning af at jeg kan sælge andelen til prisen 🙂

Vores svar fra

Når du en dag sælger lejligheden bliver den prissat efter en ny ansættelse af andelsværdi og forbedringer på det tidspunkt. Du bliver ikke beskattet af din avance på det tidspunkt.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat

Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.