Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Køb af andel af udlandsdansker

Hej. Jeg er dansker men har registreret folkeregisteradresse i Grækenland. Jeg har øje på en andelslejlighed i Dk. men er i tvivl om følgende: 1. Kan man leje en andelslejlighed ud? 2. Er det et problem for mig at købe andelslejlighed, da min folkeregisteradresse er udenlandsk. Skal jeg evt. ændre min folkeregisteradresse tilbage til DK? 3. Skal man betale ejendomsværdiskat af en andelsbolig? 

Vores svar fra

Tak for dine spørgsmål.

Ad. 1. Der gælder som udgangspunkt de samme begrænsninger for fremleje som følger af lejelovens §§ 69 og 70.

Så medmindre det fremgår udtrykkeligt at foreningens vedtægter, at du er berettiget til at fremleje din andelslejlighed, vil du typisk kun kunne fremleje når dit fravær er midlertidigt og skyldes sygdom, forretningsrejse, studieophold, midlertidig forflyttelse el.lign.

Ad. 2. Jeg forstår spørgsmålet således, at du gerne vil købe lejligheden men ikke flytte ind i den hele året.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.