Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Kan vi som ejere af et hus, lave en andelsboligforening for de 3 lejligheder i huset?

Jeg har sammen med min mand og hans forældre købt en ejendom, der er indrettet med 3 selvstændige lejligheder, men opført som én familieshus. Da vi idag administrerer de tre beboelser med en fast bolig-ydelse hvor vand og varme afregnes efter fordelingstal, og el efter de 3 seperate el-målere, er mit spørgsmål, hvad der skal til for at “sælge” hver vores 4 andele til en andelsboligforening, bestående af os selv? Da min mand og jeg skal skilles er det således en fordel at vi hver især ejer en andelsbolig, fremfor en anpart af et en-familieshus…. 

Vores svar fra

Kære Dorthe Thykjær
I skal gå til advokat for at sikre den lovlige og økonomisk rigtige fremgangsmåde .Hvis det er en flerfamlieejendom vil salget til en andelsboligforening udløse skat til sælgeren, hvis der kan konstateres en gevinst ved salget.Ellers er der blot tale om at stifte en andelsboligforening som står som køber. Foreningen skal tage skøde på ejendommen, hvilket indebærer tinglysningsudgifter mv. Konklusion: Få vejledning af en advokat over fordele og ulemper , omkostninger mv.Vedtægterne skal nøje gennemtænkes og der en række formalia der skal overholdes.
mvh
henning petersen
advokat
advodan helsingør

Foreningsnavn: Bofællesskabet Ellebækvej
Navn: Dorthe Panch Thykjær

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.