Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Kan vi låne penge i friværdien til renovering?

Hej brevkasse,
Jeg er flyttet sammen min kæreste og hans to (dele)børn i min andelsbolig. Nu har vi nogle planer om, at renovere lejligheden, så vi får køkkenalrum og samtidig kan etablere et ekstra børneværelse. Efter sidste generalforsamling steg andelsboligen med næsten 300.000 kroner (fra 1,4 til 1,7). Kan vi låne i friværdien ligesom man kan, når man bor i villa?
Hilsen
Sandra

Vores svar fra

Hej Sandra
Ja, det vil være muligt at låne i jeres friværdi, hvis jeres bank er enige i den værdistigning, der er sket ved jeres seneste generalforsamling. Hvor meget af friværdien der kan belånes, afhænger naturligvis af jeres nuværende belåning og jeres individuelle økonomi, der skal bære den ekstra omkostning til lånet. Her vil jeg anbefale, at I kontakter jeres bank og får en snak med dem.

Martin Risum
Om forfatteren Martin Risum har arbejdet i finanssektoren siden 2008 og de sidste 3 år siddet som Andelsboligansvarlig i Danske Bank. Han er uddannet statsautoriseret ejendomsmægler. Tidligere har han siddet som bankrådgiver og rådgivet omkring køb af bolig. Danske Banks andelsboligspecialister kan kontaktes på andelsbolig@danskebank.dk

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.