Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Kan vi gøre noget?

Situationer er at vi har spurgt bestyrelsen om vi kan fremleje vores lejlighed ud pr.1/1 2008 imens vi venter på at den bliver solgt. Vi spurgte om der kunne blive givet dispensation på måske 1/2 år- vi har fået et nej. Lejligheden har nu været til salg i ca.1/2 år så derfor troede vi dengang ikke det ville blive nødvendigt efter som vi først skulle overtage vores nye hus her den 1/1-2008..men ak..hva kan vi gøre, må vi leje et værelse ud hvis en af os bliver på adressen eller har i noget andet forslag? 

Vores svar fra

Der er bopælspligt i andelsboligen for andelstageren, dvs den der står på andelsbeviset. Hvis I begge står på beviset skal den ene altså have resten(halvdelen) overdraget og herefter skal andelstageren de facto have sin bopæl i andelslejligheden. Det er altså ikke nok at man er tilmeldt folkeregisteret på adressen. Et middel er at nedsætte prisen, men det tager tid i dagens marked. Pas på med at udleje på trods af foreningens regler. I risikerer at ifalde ansvar overfor en lejer der ikke får det han har aftalt med jer, f.eks fordi han bliver udsat af lejemålet samtidig med at I ekskluderes af foreningen.  Det er ofte således at en andelstager er stavnsbundet til lejligheden indtil andelen er solgt .Det gør man sig ikke altid klart når man overtager andelen.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.