Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan sælger fortryde salgsaftale pga. bedre bud?

Min kæreste og jeg har forhandlet om prisen på en andelsbolig i samme forening, som vi allerede bor i. Forhandlingerne er sket uden mægler. Vi har fået prisen ned og sælger har d.11.07.11 accepteret vores bud pr mail (vi har en mail, der lyder: “vi accepterer jeres bud”) og d.21.07.11 modtog vi aftale om overdragelse af andel , indbetalingskort og alle de andre nødvendige papirer. Aftalen var, at vi d.26.07.11 skulle mødes med bestyrelsen og underskrive overdragelsen. I dag, d.22.07.11 ringede sælger imidlertid og fortalte, at de havde fået et højere bud og derfor ikke kan sælge til os. Hvor står vi? Det er vel fair nok, at sælger fortryder, men kan denne forpligtes til at betale et erstatningsbeløb til os? Vi har været i bank, fået forældre til at låne os penge, sat vores egen lejlighed til salg via website og allerede haft interesserede købere ude at se på lejligheden. Vi synes selvfølgelig, at det er en rigtig ærgelig situation. Hvad hvis sælger siger, at vi så må købe til vores oprindelige bud, er vi så bundet til det? Vi er kede af deres håndtering af salget og har derfor ikke megen lyst til at handle med dem. På forhånd tak for hjælpen.

Vores svar fra

Som du beskriver situationen har I en forholdsvis klar aftale om køb/salg af en andel med faste vilkår for pris- og overtagelsesdag. Den aftale har sælger ikke ret til blot at annullere pga. et bedre bud. En sælger har (modsat en køber) ingen lovbestemt fortrydelsesret.

Så ja – der er efter min opfattelse tale om kontraktsbrud.

Den store udfordring er at bevise jeres økonomiske tab.

Hvis I har haft positive udgifter, kan de principielt kræves erstattet, men det er derudover svært at bevise (ud fra brugen af de almindelige erstatningsretlige regler) at I har haft et præcist tab i kroner og øre ved at sælger sprang fra aftalen. Fordi I netop ikke kan gå ud og købe en fuldstændig identisk lejlighed blot til en højere pris, da der ikke er tale et standardprodukt i modsætning til f.eks. en ny bil eller en specifik metervare.

Her slår erstatningsretten ikke rigtig til..

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.