Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan man som mand og kone have hver sin andelslejlighed.

Kan man som værende gift/mand og kone have hver sin andelslejlighed og kan det være i samme ejendom? Situationen er den at vi bor sammen (og er gift) lejligheden ovenover os bliver ledig. ( Vi har 3 børn og vores lejlighed er på kun 87 m2 brutto). Jeg alene stå på det nuværende andels bevis, så min mand kunne så købe andelsboligen over os og børnene fik på den måde mere plads. Er der teknisk muligt? (vi står på listen til lejligheder højere oppe.) Med hensyn til sammenlægning vertikalt (som vi helst vil) er vores måske chance dispensation (som går op til 180 m2) p.g.a. alle 3 rum vender med gaden =støj (hjørnelejlighed) og man kunne så lave et soveværelse mod gården på en af etagerne. Er der regler for hvilke gader/veje der støjer “nok” i forhold til at kan give dispensation? 

Vores svar fra

Såfremt standardvedtægterne for andelsboligforeninger er gældende for jeres forening, er der i § 3 anført, at en andelshaver ikke må benytte mere end en bolig i foreningen og at andelshaveren skal benytte boligen til helårsbolig for sig og sin husstand.

I kan forsøge at forhøre bestyrelsen om man vil tillade en sammenlægning, såfremt I selv sørger for alle tilladelser og således at foreningen ikke bliver økonomisk involveret i projektet. Såfremt bestyrelsen ikke vil godkende projektet, mener jeg ikke, I kan gennemføre dette.

Med venlig hilsen

H.H. de Lichtenberg

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.