Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Kan man overtage ansvaret fra tidliger andelshaver?

Spørgsmål: 1. kan det være rigtigt at foreningen kan vidregive ansvaret på et badeværelse i tilfælde af det skulle blive utæt e.lign. i fremtiden. Når det er den tidligere andelshaver der har fået det lavet. Der forelægger ibrugstagningtilladelse fra kommunen tekniskeforvaltning og vandpapirer fra det kommunale vandværk? 2. kan foreningen kræve at der kommer en byggesagkyndig og godkender lejligheden 3 måneder efter den er overtaget. Dvs. om der er tappeseret, panelerne er slebet og malet, huller efter billeder er spartelet til og malet, om gulvet er slebet og om de manglene pynte lister i loftet er monteret mm. det der står i genemgangs rapporten er som overstående o.lign der forelægger godkendelse fra el og vand. der er ingen bærende konstruktioner ps! dette skal køber betale for 3. såfremt at foreningen kan bestemme hvilken måde det skal se ud er der så nogle regler der diktere hvordan det skal se ud? Hilsen Anne

Vores svar fra

Kære Anne
Det er den til enhver tid værende andelshaver, der i forhold til foreningen har ansvaret for at badeværelset er tæt. Med hensyn til besigtigelse ved byggesagkyndig vil jeg foreslå dig, at se i vedtægterne – det er også muligt at der er praksis herfor i foreningen. Foreningen kan diktere, at byggearbejder i lejligheden er udført lovligt.
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Camilla Kisling
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: cki@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.