Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Kan man lave en ejerbolig til en andelsbolig?

Jeg har en drøm om at købe et byggeforeningshus i København og lave en form for andelskollektiv, hvor man opdelte huset i tre boliger. Min bankrådgiver var skeptisk men indrømmede, at han ikke vidste noget om det, så derfor henvender jeg mig til jer. Altså: Ved i om det er muligt at lave en andelsforening i en ejerbolig, og i så fald: hvordan gør man…? 

Vores svar fra

En andelsboligforening forudsætter normalt at der er flere lejligheder hvor de enkelte andelstagere har en eksklusiv råderet til en bestemt lejlighed/andelsbolig. Hvis det er et enfamiliehus med en bbr registreret bolig er betingelsen for oprettelse af en andelsboligforening ikke opfyldt.
I kan oprette et sameje til en enkelt ejerbolig, hvor en samejekontrakt regulerer de indbyrdes gældende regler, hæftelse, opsigelsesadgang for den enkelte mv.
Hertil kræves så ubetinget hjælp fra en kyndig advokat, som i den konkrete sag endvidere skal undersøge om der er offentlige regler eller privatretlige servitutter
eller lignende, der forhindrer at et sameje erhverver ejendommen, som du ønsker at købe.
Advodan bistår gerne.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.