Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan man eje mere end én andelsbolig?

SPØRGSMÅL:

Kan man eje mere end én andelsbolig?

Situationen er den at jeg står overfor at skulle flytte til en anden andelslejlighed. Min nuværende lejlighed er pga. frikøb faldet til 25% af hvad jeg oprindelig gav for den! Det kan jeg ikke sælge den til, men overvejer derfor at fremleje min nuværende andelslejlighed, og flytte til den nye. Jeg har imidlertid hørt noget om at man ikke må eje to andelslejligheder, da man skal have folkeregisteradresse dér hvor man har sin andelslejlighed.

Vores svar fra

Tak for dit spørgsmål. Du har ret i, at du befinder dig i en problematisk situation, hvis du allerede har købt en anden andel, idet det givetvis af begge foreningers vedtægter vil fremgå, at du har pligt til at bebo andelen, hvorfor du således vil være tvunget til at afhænde den ene. Køb af en ny andel vil ikke kunne accepteres som gyldig grund til at acceptere fremleje, hvorfor vi tvivler på, at du vil få lov til at fremleje. Endelig er det også korrekt, at du ikke kan have mere end en bolig i samme kommune.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.