Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Kan man blive smidt ud uden sin andel

Spørgsmål: Jeg vil gerne vide om folk der ejer en andelslejlighed kan risikere at miste deres andel hvis en fremleje varer udover det tidsrum der står det er lovligt ifølge andelsforeningens vedtægter. Eller kan det væreste vare at de smider en ud af foreningen men at man stadig får andelen udbetalt? Jeg bor til fremleje og dem der ejer andelslejligheden bor pt i udlandet men vil gerne vide hvor de står hvis de overskrider 2 års grænsen som er andelsboligforeningens. De siger at der i deres bestemmelser står at “ekslusion kan ske såfremt en andelshaver gør sig skyldig i forhold svarende til de, der efter lejelovens bestemmelser berettiger udlejeren til at ophæve lejemålet” Med venlig hilsen Ingrid

Vores svar fra

Udgangspunktet er, at fremleje i strid med vedtægterne kan medføre eksklusion af foreningen. Eksklusion forudsætter almindeligvis, at andelshaver har siddet påkrav om at bringe fremlejeforholdet til ophør overhørig.
 
I tilfælde af eksklusion, vil andelshaveren have ret til at få andelsværdien udbetalt.
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokatfuldmægtig
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: ema@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.