Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan jeg fremleje min andelslejlighed hvis jeg står som ejer af en anden andel?

Jeg står i den situation at jeg skal flytte sammen med min kæreste i en andelslejlighed som jeg har købt. Min gamle lejlighed er også en andelslejlighed og jeg kan ikke rigtigt få den solgt. Mit spørgsmål er, om jeg kan tage min gamle lejlighed af markedet og fremleje den i stedet. Der står ordret i vedtægterne: Udlejning m.v.: Et medlem, der har boet i foreningen i mindst de seneste 2 år, kan helt eller delvist udleje eller udlåne sin lejlighed i samme omfang, som en lejer kan efter lejeloven. Herudover kan medlemmet kun udleje eller udlåne sin lejlighed med bestyrelsens tilladelse. Bestyrelsen skal godkende fremlejetageren og betingelserne for fremlejemålet. Den fraflyttede andelshaver skal straks skriftligt meddele administrator sin midlertidige nye adresse, og den fraflyttede andelshaver skal fortsat foranledige den månedlige bolig afgift m.v. indbetalt til foreningen. Fremleje eller lån af enkelte værelser kan tillades af bestyrelsen på de af den fastsatte betingelser. Jeg har boet i andelsforeningen i 3 1/2 år. 

Vores svar fra

Fremelejebestemmelsen i jeres vedtægter henviser til lejelovens regler om fremleje. Ifølge disse skal begrundelsen for fremleje være et forhold af midlertidig karakter, i hvilken forbindelse praksis har fastslået, at sammenflytning med kæreste på prøve, ikke er et forhold af midlertidig karakter. Du har derfor som udgangspunkt ikke ret til at fremleje lejligheden.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.