Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Kan jeg blive medandelshaver?

Min kæreste købte en andelslejl. for et par år siden til ca. 150.000kr. Denne er nu steget til ca. 335.000kr. (der er ingen lån tilknyttet). Han fik for nylig tilbudt nabolejl. til sammenlægning, som koster 395.000kr (eksl. forbedringer på 180.000kr). Vi flyttede sammen, men det er kun min kæreste som står på andelsbeviset. Vi har optaget et banklån på 600.000, som også står i hans navn, men vi hæfter 50-50 for lånet. Nu har vi besluttet at jeg også skal stå på andelsbeviset, men vi vil gerne lave en indbyrdes aftale om at jeg egentlig kun ejer 50 % af den nye lejlighed (altså en andelssum på 197.500kr eks. forbedringer). Kan det lade sig gøre og hvordan? Skal forbedringerne tælles med? Vi har af Andelsbo modtaget et skema, som skal udfyldes ang. “indtræden af medandelshaver”. Men hvordan skal vi håndtere banklånet? Kommer det til at koste penge at ændre? Er det yderst nødvendigt at det bliver ændre t? Hvad med SKAT?

Vores svar fra

I skal have oprettet en samejeoverenskomst, der regulerer ejerforholdet mellem jer. I bør kontakte en boligadvokat herom.
I bør meddele banken at der er  2 debitorer efter du er indtrådt.
Der er ingen skattemæssige konsekvenser.
Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.