Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan foreningen tvinge os til at renovere badeværelse ved salg?

Jeg håber, I kan hjælpe! Vi står og skal sætte vores andelslejlighed til salg. I vores forening har man vedtaget på et bestyrelsesmøde, at badeværelser skal totalrenoveres før lejlighederne må sælges. Vi kan derfor se frem til en periode med dobbelt husleje på ca. 3 mdr eller mere, da det er dette tidsrum andelsforeningens håndværkere forventer at det tager. Man kan også få egne håndværkere på sagen, men de skal rette sig efter nogle meget stramme retningslinier og eftersyn gennemført af foreningens rådgivende ingeniør, så det vil være en kompliceret proces at styre, mener vi. Kan det være rigtigt juridisk, at vi ikke må sælge uden at sætte badeværelset i stand? Hvis det er lovligt, er der så nogen mulighed for at man kan få lejligheden solgt imod at vi får skrevet i kontrakten at vi betaler lejen indtil badeværelset er klart? Grunden til vi skal flytte er at jeg er gravid med tvillinger og dette er en stor økonomisk bekymring for os. Vi kan jo ikke bo der mens de laver badeværelse.

Vores svar fra

I vedtægten for foreningen er der redegjort for hvorledes salg kan gennemføres. Disse vedtægtsbestemmelser er vel ikke ændret i forbindelse med vedtagelsen af ombygingsprojektet ? Hvis nej, kan I naturligvis sælge andelen, men på vilkår at køberen skal stå for lejligheden medens ombygningen står på, eller med andre ord kan I lovligt give køberen et afslag i købesummen for at indtræde i denne forpligtelse.( Det du beskriver som betaling af lejen i ombygningsperioden).
Held og lykke med lejlighed og fødsel.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.