Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Kan andel anvendes som fælleshus

Jeg har som formand for en andelsboligforening, som modtaget et forslag om, at en af vores andele, et fritliggende hus, som er til salg, købes af foreningen og anvendes som fælleshus.
Er dette lovligt/muligt, eller skal andelen bruges som bolig og være beboet??

Vores svar fra

Efter min opfattelse vil det kræve, at vedtægterne ikke er i strid hermed, og at vedtægterne tilpasses dette. Ellers lader det sig ikke gøre. Hvis andelsboligforeningen har modtaget kommunalt tilskud m.v., bør/skal kommunen formentlig give tilladelse.

Der er ikke noget usædvanligt i, at en andelsboligforening har et fælleshus, men hvorvidt det omhandlede hus er egnet hertil er en anden snak. Man bør ikke gøre det, hvis det ikke er egnet til formålet, eller kan gøres egent til formålet indenfor et budget, som andelsboligforeningen kan overkomme. Husk at forholdet mellem andelen ændres, hvis det føres ud i livet.

ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.