Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Juridiske problemer vedr. byggeri i ny ABF

Hej panel, Som bestyrelsesmedlem i nævnte ABF, retter jeg hermed henvendelse, på bestyrelsens vegne. Vi er i den lidt kedelige situation, at kontrakt er udformet, så hver køber reelt står som værende bygherre på projektet. Projektets forløb er gået ned i kadance, og de fejl og mangler hver bolig har, er der ingen interesse i, at udbedre. Uden vi nødvendigvis vil fare frem med bål og brand, mangler vi noget værktøj til, at håndtere vores situation. Projektet er delt ind i to etaper á 9 boliger. Første etape var estimeret færdig pr. 1. november 2006, men blev rykket til 1. december 2006. Anden etape var estimeret færdig pr. 1. februar 2007, men blev rykket til 1. marts 2007. Hertil skal det nævnes, at adskellige af boligerne i etape to IKKE er klar til indflytning. Vi ønsker naturligvis at blive holdt skadesfri, i dette forløb. Frygten er at udbyder ikke færdiggør projektet, så samtlige beboere står tilbage med store udgifter. Jeg håber I kan forsyne os med nogle retningslinier, og et par gode råd, til hvordan vi tackler situationen. På forhånd tak for al input. Med venlig hilsen Pva. ABF Møllebakken, Sorring Patrick Blom Bestyrelsesmedlem
Foreningsnavn: Møllebakken, Sorring
Navn: Patrick Blom

Vores svar fra

Kære Patrick Blom

Find sammen om en fælles front mod byggefirmaet/sælgeren. Indkald de øvrige andelstagere/købere til et fællesmøde, udarbejd lister over mangler, find en kyndig teknisk rådgiver der kan se byggefejlene, som I måske ikke kan få øje på og kontakt en advokat der kan styre denne proces for jer allesammen. Hvis I ikke står sammen får sælgeren for let spil med brudte løfter og aftaler der kun efterleves halvt. Find ud af om i kan opnå retshjælpsdækning til en eventuel retssag, men start  med at få fastlagt en fællespulje hvorfra ingeniør og advokat kan betales.Når sælger oplever en fælles front plejer der at ske fremskridt i disse sager, men det er nødvendigt med sammenhold. Held og lykke.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.