Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Istandsættelse ved overdragelse

Vi har en regel om, at sælger skal istandsætte lejligheden (maling af vægge/lofte plus afslibning og lakering af gulve), der hverken fremgår i vores vedtægter eller købekontrakter. Køberen har dog accepteret lejligheden som den er (vi mener, at arbejdet ikke er udført håndværksmæssig korrekt) og han vil ikke klage i løbet af de normale 2 uger efter indflytning. Hvad kan vi gøre?

Vores svar fra

Andelsboligforeningens bestyrelse skal godkende aftalen mellem parterne. Bestyrelsen kan forlange den aftalte pris nedsat og en eventuel overpris tilbagebetalt, såfremt prisen overstiger, hvad der er tilladt.

Prisen må ikke overstige, hvad lejlighedens vedligeholdelsesstand med rimelighed kan betinge. Hvis foreningen normalt forlanger en istandsættelse, kan den vel ikke fravige det i dette tilfælde?

Hvis bestyrelsen ikke vil fravige dette, må den sikre sig dokumentation for, at lejligheden ikke er i den stand, det kunne forventes. Det kan gøres ved indhentelse af erklæring fra malermester. Hvis sælger ikke vil acceptere bestyrelsens afgørelse, må denne anlægge sag mod andelsboligforeningen for at få det tilbageholdte beløb udbetalt.

Det er vigtigt, at bestyrelsen nøje gennemlæser vedtægter m.v. og meddeler sit standpunkt klart og skriftligt til parterne.

Advokat Per Nielsen (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.