Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Isolering af gavl

Spørgsmål:

Isolering af gavle? Hvordan kan man isolere gavlene på en ejendom? Gavlene er delvist “frie” delvist dækket af naboejendomme, og trænger til vedligeholdelse i form af fugning, som min. Vi vil dog gerne have dem isoleret, men hvordan gør man billigst det? Der er 5 etager – stuen til 4.sal.

Vores svar fra

En gavl kan isoleres både på den indvendige side og på den udvendige side. Rent teknisk er det bedst at foretage isoleringen udvendigt, fordi man på den måde holder konstruktionen opvarmet. Hvis man samtidig skal udføre fugereparationer, bør man foretage efterisoleringen samtidig med det.

Udvendig isolering udføres med isoleringsbatts, som fastgøres med skruer. Isoleringen kan beskyttes med en pladebeklædning eller med et lag sprøjtepuds. Min holdning er, at det udseendemæssige bliver pænest med et lag sprøjtepuds.

I de fleste tilfælde ligger ejendommens gavle helt op til naboskel, og derfor vil isoleringen komme til at hænge ind over naboens matrikel. Man bliver nødt til at have naboens accept af, at man bruger noget af hans grund, og man skal have den på skrift.

Isolering på gavlens indvendige side kan udføres med færdige isoleringselementer, hvor der er monteret gipsplader på den side, som skal vende ind mod lejligheden.

Indvendig isolering vil reducere beboelsesarealet, og det er ikke muligt at isolere ud for skillevægge og etageadskillelser.

Med venlig hilsen
Eibye & Holmsgaard ApS

Flemming Eibye

Tlf.: 3297 0107 / Fax: 3297 0137

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.