Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Installation af vaskemaskine

Skal forbud mod vaskemaskiner godkendes af generalforsamlingen, eller kan bestyrelsen bare vedtage det. Jeg har installeret en vaskemaskine, og bestyrelsen havde på forhånd sagt, at det må jeg ikke, da faldstammerne ikke kan klare alt det vand. Det skulle iflg. bestyrelsen være en gammel vedtagelse. Jeg har ikke kunne få en kopi af denne vedtagelse. Der er andre i ejendommen, der har vaskemaskiner. Da bestyrelsen på mange måder gør som det lige passer dem, så har jeg ikke kunnet tage deres forbud for gode varer, da jeg ikke mener, at man kan begrænse vandforbug og udslip af dette. Det står ikke i foreningens love og heller ikke i husordenen at man ikke må have vaskemaskine. I husordenen står der “vaskemaskinen må ikke være til gene for dine genboer” og et tidrum hvori vaskemaskinen må bruges. Hvis jeg ikke har vaskemaskine, så vil det blive “klatvask” og da vil der blive et merfor- brug på ca. 150 – 200 l om ugen i samme faldstamme. Vi må gerne have opvaskemaskine. Der er sidste år lavet en sundheds tilstandsrapport, og her fremgår det ikke at faldstammer har et kapacitets problem. Hovr er logikken i at jeg skal bruge mere vand? Bestyrelsen truer med at jeg kan blive eskluderet af andelsboligforeningen, kan jeg blive det?

Vores svar fra

Bestyrelsen kan med lejeloven i hånden forbyde vaskemaskiner idet der i lejeloven står § 29 står at man må foretage sædvanlige installationer med mindre udlejer ( bestyrelsen ) kan godtgøre at ejendommens el- og afløbskapacitet ikke er tilstrækkelig.

Håber du finder en løsning.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.