Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ingen fremleje de første 2 år

kan andelsforeningen på en generalforsamling vedtage at foreningens vedtægter ændres til at man ikke må fremleje sin andel de første 2 år efter man har købt andelen ?eller ligger det i sigselv som lejeloven er formuleret?

Vores svar fra

Indeholder vedtægterne ikke fremlejebestemmelser finder lejelovgivningens regler analog anvendelse, hvilket betyder at andelshaverne har ret til at fremleje i indtil 2 år, hvis deres midlertidige fravær skyldes sygdom, forretningsrejse, studieophold, midlertidig forflyttelse eller lignende.

Der er imidlertid ikke noget i vejen for vedtægtsmæssigt at indføre bestemmelse om at fremleje først tillades efter at har været andelshaver og beboet lejligheden i en periode. Standardvedtægten indeholder eksempelvis en bestemmelse om at man skal have beboet lejeligheden i ½ år førend fremleje er muligt.

Beslutning om indførelse af eller ændring af fremlejeregler kræver vedtægtsændring, med dertil hørende majoritetskrav.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.