Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Indvendig vedligeholdelse eller ej?

Vi har indvendig vedligeholdelsespligt. Spørgsmålet er, om vedligeholdelsen af vore entrédøres yderside, altså ud mod trappen, hører med til indvendig vedligeholdelse? Eller, hører malingen af dørenes yderside og indfatninger, ligesom malingen af trappeopgangen, trappebelysningen, trappebelægningen, rengøringen af trappeopgangen, til det der skal forstås som hørende under udvendig vedligeholdelse?

Vores svar fra

Tak for spørgsmålet.
Udgangspunktet er, at entrédøren hører under den udvendige vedligeholdelse, idet dog eventuel indvendig behandling (maling, lak, etc.) sædvanligvis hører under den indvendige vedligeholdelse.

Malingen af entrédørenes yderside og indfatninger, ligesom malingen af trappeopgangen, trappebelysningen, trappebelægningen, og rengøringen af trappeopgangen hører sædvanligvis under den udvendige vedligeholdelse, men der kan være forhold, som ændrer herpå. Dette kan være bestemmelser i vedtægterne for andelsboligforeningen, f. eks. bestemmelser om rengøring af trappeopgang på skift af beboerne, som benytter denne trappeopgang. Hvis der på trappegangen er en lys, som alene betjenes inden fra en bolig, vil vedligeholdelsen heraf sædvanligvis påhvile andelshaveren. Har andelshaveren fået tilladelse til at opsætte noget i opgangen, vil vedligeholdelsen heraf normalt påhvile andelshaveren, med mindre andet er aftalt.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.