Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Indtjening på udlejning af fælleshus

Lige et hurtigt spørgsmål til afklaring af en sag vi har diskuteret i vores bofællesskab. Står der noget i andelsbolig loven om man må have en indtjening på udleje af fælleshus? Altså tage et gebyr ved udlån (til dækning af varme, lys, vand, slid osv)?

Vores svar fra

Et fælleshus er et hus hvor alle er ejere. Det vil også sige, at udgifter deles lige mellem alle, og derfor er det også naturligt at alle deler indtægterne. I praksis dog ved at man fører et separat regnskab, og at eventuelt overskud normalt anvendes til almindelig vedligeholdelse.

Der vil ikke være noget der taler i mod gebyrer til dækning af de anførte ting – i sidste ende, fordi det er fællesskabet der bestemmer hvordan det skal drives, vedtaget med sædvanligt flertal, og bestyrelsen der har pligt til at følge de givne retningslinjer.

Det er således ikke et spørgsmål om lovgivning som sådan, men om almindelig forretningsmæssig (foreningsretlig) anskuelse.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.