Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Indsigelser ved salg af andelsbolig

Hej Min andelsbolig blev pr. 1/7 solgt via bestyrelsen, der administrerer ventelisten og vores administrator. Køber har gjort indsigelser på 2 punkter, og der er derfor blevet tilbageholdt 10.000 kr. Indsigelserne omhandler et manglende dørtrin og en plade i køkkenet, der er sat op som panel, der ikke dækker nok. Jeg har afvist indsigelserne gennem administrator. For ifølge salgsaftalen fremgår det, at lejligheden overtages som beset, og begge forhold har været synlige hele tiden. Desuden blev de ikke vurderet som mangler i vurderingsrapporten. De var der i øvrigt også, da jeg selv overtog lejligheden to år tidligere. Vurderingsmanden er blevet kontaktet af administrator og afviser indsigelsen om dørtrinnet, da det ikke er en mangel. Køber kan etablere et nyt som forbedring. Til gengæld foreslår vurderingsmanden, at indsigelsen om pladen ved panelet løses ved et nedslag på 1.000 kr. Selvom jeg ikke har været involveret i salget, er det åbenbart nu køber og jeg, der skal blive enige. Bestyrelsen mener ikke, at den er kompetent til at håndtere sagen, og administrator siger, at det ikke er dens opgave. Administrator har meddelt, at den beholder de 10.000, indtil vi er nået frem til en afgørelse. Hvis køber ikke reagerer eller fastholder sin indsigelse, hvad skal jeg så gøre? Sagen er nok for lille til at blive afgjort ved en civil retssag. På den ene side er jeg ikke meget for at afstå de 1.000 kr., da jeg ikke mener, der er tale om en mangel. På den anden side vil jeg jo gerne have mine tilbageholdte 10.000 kroner igen. Jeg håber I kan vejlede mig?
 

Vores svar fra

Hvis der opstår uenighed om mangler mellem køber og sælger, er det som udgangspunkt også en sag mellem køber og sælger.
 
Hvis foreningen benytter standardvedtægten – du bør selv kontrollere indholdet heraf – vil sagen skulle løses således, at der igennem Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation udmeldes en voldgiftsmand, der med bindende virkning træffer afgørelse, herunder vedrørende spørgsmålet om omkostningerne til voldgiftsmanden.
 
Spørgsmålet er, om det ikke er så lille en sag, at du bør søge at opnå en forligsmæssig løsning med køber?
 
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.