Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Indsigelse efter salg af andelslejlighed

Vi har solgt vores andelslejlighed med overdragelses 1.nov 2011. Bestryrelsen har tilbagehold penge som er fuldstændig forståelig. De har fortalt os at der er kommet indsigelse fra køberen, men de vil ikke fortælle, hvad det er. Er det lovlig at de ikke vil fortælle os de indsigelser køberen har?

Vores svar fra

Købesummen skal gå over andelsboligforeningen. Meningen er, at foreningens tilgodehavende hos sælger kan modregnes.

Det kan tænkes, at bestyrelsen overvejer situationen, fordi køber har gjort nogle krav gældende, hvor det er svært at afklare, om det er noget, som sælger eller andelsboligforeningen hæfter for.

Foreningen kan holde et beløb tilbage, indtil situationen er afklaret, men foreningen bør naturligvis ikke holde hele købesummen tilbage.

Der er nogle frister for bestyrelsens tilbageholdelse i vedtægterne. Er disse ikke overholdt – og får du ikke en ordentlig forklaring ved kontakt til administrator/bestyrelse – er der ikke andet for end at gå i gang med en retssag for at inddrive beløbet hos andelsboligforeningen.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.