Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Individuelle vandmålere

Jeg læste jeres skriv om individuelle vandmålere på andelsportal. I vores forening står vi overfor at skulle påbegynde en større byggefase, bl.a. med skift af alle faldstammer. Som jeg kunne læse af jeres indlæg, ville det netop være oplagt i den forbindelse af etablere individuelle vandmålerne, ikke mindst mens der stadig er tilskudsmulighed. I forlængelse af det er mine spørgsmål flg: 1) Dækker individuelle vandmålere også over varmeforbrug eller er det to seperate tiltag? 2) Hvis det er to forskellige tiltag, er det så ligeledes oplagt at få etablerede individuelle varmemålere i forbindelse med vores byggefase projekt? 3) Kan i give et estimat på prisen for at få etablerede individuelle målere, både på varme og vand? 4) I skriver det er lovpligtigt at etablere individuelle vandmålere – gælder det ligeledes for varmemålere? Hvornår er der deadline for at alle foreninger skal have efterlevet det lovpligtige? Håber i kan hjælpe med afklaring på ovenstående.

Vores svar fra

Ad 1) Vandmålere måler vandforbruget til madlavning, bad m.v., mens varmemålere måler forbruget af opvarmning. Det er altså to uafhængige ting. Varmemålere er lovpligtige, og har været det i mange år, mens vandmålere endnu er frivillige, dog skal man forberede for installering af vandmålere, når man fornyer vandinstalltionen.

Ad 2) Jeg er sikker på, at I allerede har individuelle varmemålere. De sidder typisk på radiatorerne.

Ad 3) Etablering af vandmålere moster typisk kr. 800 pr. bolig, hvis man kan nøjes med to målere. Det kræver i ældre ejendomme, at vandinstallationen bliver omlagt. Bemærk at der kommer driftsudgifter til aflæsning af målere, udformning af vandregnskab samt udskiftning af defekte målere.

Ad 4) Varmemålere har været lovpligtige i en længere årrække, mens vandmålere endnu ikke er lovplitige.

_____________________________

Med venlig hilsen

Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS

www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.