Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Indexregulering af leje

Spørgsmål:
Kære Panel To spørgsmål: En valuarvurdering er det ikke en usikker og kunstig vurdering, og kun fordelagtig med salg for øje. -frem for ved “den alm vurdering” ? Vores bestyrelse ønsker flertal ved næste generalforsamling for Index-regulering af husleje. Hvad betyder det i værste fald ? At være uden indflydelse på størrelsen af huslejeregulering ?

Vores svar fra

Kære Karin.
 
Man kan ikke kalde en valuarvurdering for en “kunstig” vurdering. Der er forholdsvis stringente regler for, hvordan en valuar laver en sådan vurdering. Denne skal bl.a. lave et såkaldt skyggebudget for at beregne, hvilket leje der vil kunne opkræves hos lejerne. Ejendommen skal jo vurderes som udlejningsejendom uden ledige lejligheder.
 
Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål omkring husleje. I en andelsboligforening betales boligafgift. Boligafgiften skal under alle omstændigheder besluttes på den ordinære generalforsamling hvert år i forbindelse med vedtagelse af drifts- og likviditetsbudget. Men man kan godt have en principiel holdning til at stigningstakten for boligafgiften skal følge udviklingen i eksempelvis nettoprisindekset i en forening. Men det skal altid behandles og vedtages af foreningens højeste myndighed -altså generalforsamlingen.
 
Med venlig hilsen
 
Tom Petersen
Administrationschef
 
DATEA A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.